Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mercedes E200 Estate bj 2011 waarvan de luchtvering inzakt

Vraag gesteld door 1995 op 1 augustus 2018

De auto heeft recent een reparatie gehad omdat een luchtveerbalg lek was. Eerst zijn de balgen links en rechts vervangen. Dit werd geadviseerd. Daarna zakte de vering nog steeds in. Daarna zijn de beide sensoren (drehwinkel sensor) vervangen (L+R) als ook de kompressor. Volgens de garage is alles nu goed en mag de vering inzakken, dat is normaal. Klopt dat?
Ter vergelijk. in 12 uur tijd zakt links 3 cm in en rechts ruim 5 cm.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het normaal is dat de rijhoogte inzakt na langere tijd stilstand.

Ik heb de indruk dat na de nodige herstelwerkzaamheden het probleem nog niet of onvolledig is verholpen. Normaal zou de rijhoogte over een dergelijke periode constant moeten blijven of hooguit een fractie inzakken. Ik weet niet of Mercedes een marge hanteert maar ik kom ergens een norm van maximaal 20 mm tegen.

Het lijkt mij in uw geval toch duidelijk te veel en vooral ook ongelijk op één as. Ik vraag me ook af of ondanks alle werkzaamheden en vervangen onderdelen, men uiteindelijk wel tot de juiste diagnose is gekomen. We zien vaker dat er vervolgens wordt geroepen dat nu alles in orde is. U zou misschien nog kunnen informeren bij de dealer waar Mercedes meldt dat het inzakken binnen de voorgeschreven fabrieksmarge valt.