Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

is citroen c4 met Pure Tech 130S&S motor een goede trekauto

Vraag gesteld door Bram de kamper op 8 april 2015

Momenteel rijdt ik in een CitroenC5 met een Hobby de Luxre 410 sfE caravan.
De Citroen bevalt goed als trekauto maar niet als gebruiksauto, in en uitstappen is moeilijk en er zijn bijna geen opbergvakjes..
Nu overweeg ik een nieuwe Citroen aan te schaffen, dat zou dan een C4 of een kleine C4 Picasso worden.
Maar in beide modellen zit een nieuwe motor de Pure Tech 130 S&S met een cilinder inhoud van 1199 cc.
Volgens de specificaties van Citroen zou de auto max 1470 kg geremd kunnen trekken.
Mij lijkt de motor erg licht maar de dealer zegt dat het voor mijn caravan met een maximaal gewicht van 1300 kg geen probleem is.
Op internet kan ik geen ervaringen van anderen vinden.
Ik ben erg benieuwd naar uw deskundige mening
Alvast bedankt voor uw antwoord

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het betreft inderdaad een motortype met een kleine cilinderinhoud maar de turbo maat het verschil. Het koppel (trekkracht) staat op 230 Nm bij 1750 toeren. Dat zijn uitstekende getallen waarmee de soepelheid van dit motorkarakter wordt uitgedrukt; veel trekkracht bij een laag toerental. Wat mij betreft zowel vanuit stilstand als in een rijdende situatie doet de C4 óók in de Picasso uitvoering het goed. Met wel het aanvullende advies de auto wat zwaarder te beladen en daardoor de caravan wat lichter. Uiteraard met de bestuurbaarheid van de hele combinatie als uitgangspunt. De Picasso heeft wat meer massa en heeft dus een lichte voorkeur.***

Reactie van Kees Feddes:

Goedemiddag,

Ik overweeg om een andere auto te gaan kopen omdat mijn vrouw ivm rugpijnen niet goed meer kan zitten in onze 3 jaar oude Audi Q3 170pk automaat en overweeg nu om over te stappen naar een C4 Picasso THP 165 automaat met een toegestane trekvermogen van 1600 kg. Onze caravan is een Eriba Nova 545 SL van vorig jaar leeggewicht 1425 kg en mag beladen worden tot 1900 kg, maar voor ons zal die 1600kg beladen ongeveer het maximum zijn. en dus de C4 iets meer beladen. We zijn nog maar met zijn tweetjes. Is dit dan een realistisch goede keus en of veilige keus? Verzekeringstechnisch ook geen probleem?
Vriendelijke groet,
Kees Feddes