Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies aanschaf goedkope zuinige technische goede auto

Vraag gesteld door Tasjke op 29 juni 2015

Beste mensen,

Ivm beperkt budget aanschaf en onderhoud 'nieuwe' auto het volgende.

Ik heb het internet afgestruind en ik neig naar een Fiat Seicento rondom jaar 2002. Het is een leuk autootje met cool dashboard en lijkt technisch goed.
Maar ik hoor graag welk autootje de ANWB expert me zouden adviseren. Ik hou wel van een beetje pittig autootje met een leuke uitstraling, geen grasmaaier ;-).

Hartelijke groeten,
Tasjke

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De conclusie van de occasiontest van de Seicento luidt: "Met weinig budget kun je je niet veel eisen veroorloven. De Fiat Seicento is één van de auto’s die prima kunnen dienen als ‘eerste auto’. Het is in dit opzicht niet de beste auto die je kunt kopen, maar andere, populairdere modellen zijn vaak gewoon duurder."
Het is dus een kwestie van prijs, maar tussen de regels door lezen we dat er betere auto's te koop zijn. Wat ons betreft is een goede budget-auto van Japanse of Koreaanse makelij. De kwaliteit daarvan is toch echt beter dan die van een Zuid-Europese auto van meer dan 10 jaar oud.***

Reactie van Tasjke:

Beste mijnheer De Jong,

Het is geen eerste auto. Ik heb eerder 11 jaar een Opel Corsa gehad en tot voor kort 5 jaar een Renault Clio. Met beide auto's heb ik de nodige problemen gehad.

Ik vind de goedkopere Japanse of Koreaanse auto's qua uitzien gewoon niet zo leuk (lees: ouderwets). Maar ik ga er nog eens over nadenken. En anders vertrouw ik er gewoon op dat ik een goede Fiat Seicento op de kop ga tikken ;-).

Toch bedankt voor uw feedback!

Groetjes en fijne zonnige dag,
Tasjke