Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade niet geheel herstelt.

Vraag gesteld door v Hooff. op 9 maart 2016

Rechtervoorbumperhoek spot staat er op het koopcontract, maar tegen ons is gezegd en gemaild dat de schade onzichtbaar herstelt zou worden. Aan de onderkant is de schade nog zichtbaar, er steekt een scherp stukje uit en de schade is aan de onderkant niet weggewerkt. Ik dacht dat dit wel zou gebeuren, omdat dit gezegd is, maar ik weet niet wat rechtervoorbumperhoek spot inhoudelijk betekent.

En als de remblokken bijna aan vervanging toe zijn, wordt dit dan altijd bij de grote beurt meegenomen? Als er 1 jaar bovag-(aankoop)garantie op de auto zit en de grote beurt hierbij inbegrepen was, dient dit dan alsnog binnen dat jaar gedaan te worden of valt dit hier niet onder?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wat een spotrepair inhoudt en hoelang na aanschaf u met een auto moet kunnen rijden zonder kosten.

Een spotrepair houdt in dat een schade plaatselijk gerepareerd wordt en dat dus niet het hele onderdeel gespoten wordt. In het geval van een bumperhoek mag u verwachten dat de schade aan de bumper hersteld wordt en dat de bumper uitsluitend ter plaatsen van de reparatie gespoten wordt.

Als u een gebruikte auto koopt met garantie mag u er vanuit gaan dat u tot de volgende beurt kunt rijden of 10.000 km kan rijden zonder kosten.