Naar artikel

Kapotte motor bij Opel Corsa uit 2008 en 88000 km op de teller

Vraag gesteld door Barbara73 op 18 oktober 2017

Bij onze Corsa moesten we de laatste tijd iedere keer olie bijvullen. Nu blijkt bij de garage dat er al schade is ontstaan door te weinig olie, terwijl we dus al iedere keer bijvulden. De auto heeft een half jaar geleden nog een beurt gehad, toen niks aan de hand. De auto is altijd netjes onderhouden met het idee lang met deze auto te kunnen doen. Een Opel lijkt ook altijd een betrouwbare auto, maar nu is na 88000 km (bouwjaar 2008) de motor naar de maan. Dat moet toch eigenlijk niet kunnen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Opel Corsa uit 2008 heeft motorschade maar heeft nog maar 88.000 km gereden.

U geeft niet aan of u de auto nieuw of gebruikt gekocht heeft, waar de auto in onderhoud is en welk type Corsa het betreft.

De Corsa staat over het algemeen bekend als een betrouwbare auto en problemen bij deze lage kilometerstand herken ik niet.

Het is belangrijk de oorzaak van de schade te achterhalen.

Om vast te stellen wat de oorzaak van de schade is zal er een technisch onderzoek gedaan moeten worden.***

Reactie van Barbara73:

We hebben de auto 4 jaar geleden tweedehands gekocht bij een erkende autodealer. Hij is daar nog een keer terug geweest voor een beurt, maar omdat dat een stuk rijden was daarna bij een erkende garage in onze woonplaats. Het type is een 1.4-16v Enjoy Automaat. Waar zou dat technisch onderzoek plaats kunnen vinden?***

Reactie van Barbara73:

Er is ook nooit een lampje gaan branden om ons te alarmeren dat er te weinig olie was