Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Importeren vanuit Frankrijk van een tweedehands Renault Zoe

Vraag gesteld door janvsn op 4 december 2016

Welke kosten moet ik rekening mee houden bij het importeren?
Zoals: Kosten Keuring RDW
Moet ik in Nederland BTW betalen over het aankoopbedrag?
Kosten van verzekering tijdens het transport met de autoambulance?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het importeren van de elektrische Renault Zoe.

Bij het importeren van een gebruikte auto binnen vanuit een EU land is BTW niet meer aan de orde. Ook niet over het aanschafbedrag bij import.

Om een Nederlands kenteken te verkrijgen moet de RDW wel een keuring verrichten. Die kosten zijn net boven de 100 euro. Voor meer info zie Nederlands kenteken aanvragen voor voertuig uit EU- of EVA-land.

Omdat het hier een elektrische auto betreft zónder co2 uitstoot is er voor u geen sprake van een restant aan BPM. U mag de auto dus feitelijk BPM vrij invoeren. Wat de kosten van een autoambulance zullen zijn durf ik u niet zo te zeggen. Maar en zijn verhuurbedrijven die dit aanbieden met ongetwijfeld de tarieven op hun website. Wanneer de Zoe zodanig wordt getransporteerd neemt de auto dus geen deel aan het verkeer en hoeft op transport dus niet verzekerd te worden.

De keurings- en kentekenkosten zijn in dit geval de enige kosten om het Nederlandse kenteken te verkrijgen. Dan komen er nog een paar kentekenplaten bij en de transportkosten. Méér is het in dit geval feitelijk niet.