Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe betrouwbaar is de DSG automaat van Skoda Octavia 2014?

Vraag gesteld door Kloost28 op 30 januari 2017

Ben bezig om een auto te kopen met een automaat. Maar zijn de automatische versnellingenbak van skoda betrouwbaar en klachten vrij ook bij hogere km stand?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Betrouwbaarheid DSG automaat
U vraagt naar de betrouwbaarheid van de DSG automaat (Direktschaltgetriebe), een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling.
De DSG heeft sinds zijn introductie in 2003 een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. De eerste DSG had zes versnellingen en een natte koppeling. Later kwam de zeventraps DSG7 met droge koppeling. Kinderziektes werden inmiddels opgelost, er is een terugroepactie geweest waarbij de olie in de bak is vervangen.

Klachten
Er bereiken ons wel eens klachten, maar op het totale aantal rondrijdende auto's met DSG kunnen we stellen dat het geen probleemkind is.

 


***

 

 

 

Reactie van Meddokx:
Recent mijn twee oude BMW's 5-serie uit 1986 van de hand gedaan.
Nu ben ik mij aan het beraden wat een goed alternatief is voor het trekken van de caravan. Het moet wel een automaat zijn.
Bij de vakgarage waar ik altijd kom werd mij ten sterkste afgeraden om een automaat te kiezen met een dubbele koppeling; "nog veel te veel problemen".
"De DSG of Powershift wordt al langer toegepast maar is het ontwikkelingsstadium nog niet voorbij".
Als ik kijk naar de Volvo XC60 zie ik dat ze in 2015 zijn overgegaan van de DSG naar de conventionele Geartronic. Dat heeft toch een reden lijkt me!
Ook de BMW X1 wordt nog altijd en steeds geleverd met een Geartronic 8-traps automaat. Het lijkt me dat dit ook een reden heeft.
Op het internet zie ik veel reacties van gebruikers over problemen met de DSG automaat.
Graag een reactie van ANWB en/of een lezer.