Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bandenspanningtabel of overzicht?

Vraag gesteld door ZoeDriver op 19 maart 2018

Geachte ANWB, andere experts,

In Nederland rijdt zestig procent van de auto’s met een te lage bandenspanning. Dit kost extra brandstof (tot €150 jaarlijks) en zorgt voor snellere slijtage, meer luchtvervuiling, meer verkeerslawaai en meer ongelukken. Alle reden om de bandenspanning op peil te houden dus!

Graag zou ik een ''bandenspannings-dag'' organiseren binnen mijn bedrijf. Medewerkers kunnen dan van 08.30 - 11.30 hun banden laten oppompen. Bestaat er ergens een betrouwbare lijst van de bandenspanning per auto die nodig is?

Dit bespaart dat we op deze bandenspannings-dag bij ieder volgend voertuig een zoektocht moeten starten naar de juiste waarden.

Verneem het graag! Dank.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een bandenspanningstabel om op een door u georganiseerde ''bandenspannings-dag'' de voorgeschreven bandenspanning af te kunnen lezen.

Alle grote A-merken hebben een bandenspanningstabel beschikbaar op hun website. Ik kan me voorstellen dat dit praktisch misschien lastig is. Misschien kunt u één van de Nederlandse bandenimporteurs benaderen voor een papieren overzicht die ergens op een prominente plek opgehangen kan worden.Overigens een prima initiatief. Alvast veel succes!!