Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Als we een auto van vrienden of familie lenen, hoe zit het dan met de anwb service?

Vraag gesteld door Peggy Verdel op 30 juli 2018

Wij gaan naar het buitenland op vakantie. Daarvoor willen wij de auto van onze ouders lenen. We wonen beide op een ander adres en wij hebben ook zelf een auto. Beide auto's hebben anwb wegenwacht service buitenland.

Wat moet er geregeld worden als wij met de auto van mijn ouders naar het buitenland gaan? hoe zit het dan met de anwb wegenwacht service? En hoe zit het als we eventueel aangehouden worden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag pechhulp in het buitenland bij een geelnde auto.

Het lidmaatschap is persoons gebonden en helpen wij op 2 verschillende kentekens per contractjaar. Dat zou dus ook een geleende auto kunnen zijn mits u daar het juiste lidmaatschap voor heeft en dus zélf een Europa dekking heeft. Het is mij niet duidelijk of dat zo is. Voor aanvullende info bel gerust met het Leden Sevice Center;

Telefoon
088 269 2222 (lokaal tarief)
Openingstijden
ma t/m vr: 8:30 - 18:00 uur, zaterdag: 10:00 - 16:00 uur

Bij aanhouding moet u formeel naast een rijbewijs ook een kenteken kunnen tonen. In zo'n geval is het misschien verstandig óók een verklaring van een van de ouders mee te krijgen waarin staat dat het voertuig aan u is uitgeleend. Uiteraard ter voorkoming van een vervelend misverstand. Wellicht ook slim in de taal van het betreffende land(en).