Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nog steeds fluitend -gierend geluid RAV4!!!

Vraag gesteld door Eldonenrico op 4 januari 2018

Melding is al een keer eerder aan de orde geweest. Toyota garage heeft de versnellingsbak 2 maal ge(de)monteerd, 4 lagers wellicht onnodig vervangen+ lager aandrijfas + keerringen. Voor zowel hen als mij een zeperd. M.n. in versnelling 4 en 5 blijf de auto zo tussen de 50 en 85 km per uur een fluitend/gierend geluid produceren. Koppeling ingedrukt of gas eraf is het weg. In de eerste 3 versnellingen hoor je het licht. Wie weet de oplossing of wat moet ik nu doen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De versnellingsbak van uw Toyota blijft ook na vervanging van lagers een fluitend geluid geven. Het is inderdaad erg vervelend als de kwaal na de operatie niet is verdwenen.

Het is niet mogelijk om vanaf deze plek eventjes de oorzaak aan te wijzen, zeker als een professional de bak heeft onderzocht en onder handen heeft genomen. Ik ga ervan uit dat de drukgroep ook meegenomen is in de diagnose? De praktijk leert dat kwesties die technisch niet op te lossen zijn eindigen in een geheel nieuw component of inruil van de auto. Bij de financiële afhandeling moet dan de vraag gesteld worden of een fluitend geluid ook meteen disfunctioneren betekent.