Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Netto cataloguswaarde voor BPM

Vraag gesteld door roderick_schmitz op 9 maart 2018

Ik moet voor het berekenen van de BPM de netto cataloguswaarde hebben van mijn bestelwagen.

Het gaat om een Opel MOVANO-2 2.5CDTI/84KW 3.3T L2H2 met eerste tenaamstelling in juni 2005. Hoe kom ik aan deze informatie? Ik heb gezocht en ik ben er achter gekomen dat BPM en BTW uit de consumentenprijs gehaald mag worden maar ten eerste heb ik geen idee waar ik de consumentenprijs kan vinden en ten tweede heb ik geen idee hoeveel BPM er dan nog vanaf mag.

Ik hoop dat iemand mij hier verder kan helpen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt de netto catalogus prijs van de genoemde Opel Movano.

Kunt u aanvullend aangeven wat het laadvermogen is van deze auto. Er zijn nogal wat verschillende uitvoeringen met andere netto prijzen.

 


***

 

 

 

Reactie van roderick_schmitz:

 

 

Bedankt voor het snelle antwoord. max massa voertuig 3300 kg, wielbasis 358cm, Voorwiel aandrijving, Diesel, Handgeschakeld. Als er meer informatie nodig is hoor ik dat graag.

 


***

 

 

 

Reactie van Jos van der Drift:

 

 

Ik kom uit op een nettoprijs van 21.625 euro. Ik weet niet of u het bedrag nodig heeft voor import maar wanneer een bedrijfswagen ouder is dan 5 jaar, is BPM niet meer van toepassing en feitelijk afgeschreven.

 


***

 

 

 

Reactie van roderick_schmitz:

 

 

Dank voor het antwoord. De wagen komt niet uit het buitenland. Het is een Nederlandse bestelbus die omgebouwd wordt tot een kampeerauto. Ik geloof dat ik dan wel BPM moet betalen. Mag ik vragen waar u de prijs gevonden heeft?

 


***

 

 

 

Reactie van Jos van der Drift:

 

 

Van bestelauto naar camper is een restant BPM wel van toepassing.

 


***

 

 

 

Reactie van roderick_schmitz:

 

 

Danku ik ben die website eerder tegengekomen. Via het Nettobedrag dat u mij aangaf kom ik via het officiële rekenmodel van de belasting uit op een 400 euro BPM. (pdf bestand waar ik zelf de gegevens invul en dan gaat de berekening verder automatisch) Via de link die u geeft kom ik uit op een indicatie van 420 euro BPM. Echter ben ik erg benieuwd hoe u aan de netto cataloguswaarde bent gekomen. Hopelijk kunt u mij vertellen waar u de bruto waarde hebt gevonden en hoe u tot een netto waarde bent gekomen.

 


***

 

 

 

Reactie van Jos van der Drift:

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van roderick_schmitz:

 

 

Danku zeer!