Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervuiling Peugeot 5008 THP motor

Vraag gesteld door Peugeot5008 op 29 augustus 2018

Ik lees alle reacties omtrent de THP motor die ook in mijn Peugeot 5008 ligt. Qua olieverbruik, 1 liter per 2000 km. zal ik weer niet lang op een reiniging van de inlaat af zitten. Ik las ook de onheilspellende reactie van uw collega vd Drift. Een reinigingsbeurt kost me ca. 1100. Wat zijn de mogelijkheden om in mijn 5008 een Peugeot Diesel motor te laten plaatsen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Peugeot 5008 met THP motor heeft een hoog olieverbruik.

De kuren van deze motor en de noodzakelijke ingrepen zijn u bekend. Ik begrijp dat u een duurzame oplosing zoekt en niet met enige regelmaat een dure schoonmaakaktie wenst te laten uitvoeren.

Een diesel motor laten monteren is echter geen optie. Voor die investering koopt u bij wijze van spreken een andere auto. Het verschil betreft immers niet alleen de motor maar ook brandstofsysteem, elektronica, versnellingsbak met koppeling, uitlaatsysteem, aandrijflijn............etc. De technische verschillen zijn zó groot dat dit niet achteraf te realiseren valt. Dat is dus geen realistische oplossing. Misschien inruil voor een diesel. Deze markt is flink ingestort en worden diesels scherp aangeboden. De reputatie van uw huidige auto is daarentegen ook wel weer zodanig dat men bij inruil wel rekening houdt met de veelvoorkomende problemen.

Maar een auto met een benzinemotor in de typegoedkeuring wordt niet zomaar een diesel.