Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toerentellerwijzer danst bij stilstaan Peugeot 206

Vraag gesteld door Bernadette95 op 12 april 2018

Hallo,

Sinds 2 weken is het wijzertje van mijn toerenteller aan het dansen bij stilstaan gaat het ineens een beetje zweven boven de 1000 toeren of schiet naar 2000 en dan weer terug (nog steeds stilstaand)? Waar kan dit aan liggen? Nu zakt tijdens het rijden mijn snelheidsmeter ook ineens naar 0 en soms springt het wijzertje weer terug naar de juiste snelheid.

Help!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen met de toerenteller en de snelheidsmeter van uw Peugeot 206.

Ondanks dat mij niet geheel duidelijk is wat u bedoelt met stilstaan, staat de motor dan uit of rijdt u niet, lijkt het probleem in het instrumentenpaneel zelf of in de bedrading te zitten. Ik denk aan stekkerverbindingen en massa aansluitingen.

De stekkers op het instrumentenpaneel reinigen lost het probleem mogelijk op, zo niet zal het instrumentenpaneel zelf getest moeten worden.***

Reactie van Bernadette95:

Met stilstaan bedoel ik, dat de motor wel gewoon draait. Want juist bij het opstarten gebeurd het ook wel is dat die een beetje toeren wilt maken.***

Reactie van Bernadette95:

Als ik gewoon stilsta dan gaat het wijzertje (noemen sommige ook wel een "naald") van mijn toerenteller soms even heen en weer maar wel iets boven die 1000 en dat hoor je ook aan de auto. Soms doet het wijzertje wel gewoon en blijft op 1000 netjes staan. En het andere probleem is tijdens, dat de snelheidsmeter ineens op 0 valt en soms herpakt naar de juiste snelheid of helemaal niet. Ik hoop dat het tot zaterdag geen kwaad kan, want dan laat ik het even goed nakijken. Want verder kan ik wel ermee rijden.