Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

waarschuwingslampje auto met moersleutel

Vraag gesteld door p.ven op 27 februari 2018

Sinds paar dagen brandt bij mijn opel corsa uit 2012 het lampje met de auto en de moersleutel erdoorheen. Dit doet ie vooral als ie koud is en wanneer dit brand houdt de motor ook een beetje in en kan geen gas bijgeven. Bij de garage geweest en uitgelezen maar als het lampje niet brandt kunnen ze niks vinden. Kan iemand mij vertellen wat hier de beste oplossing voor is.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een storingslampje bij uw Opel Corsa.

Het lampje met het betreffende symbool heeft betrekking op een storing in de motor- of versnellingsbak elektronica. Ik heb geen concrete oorzaken kunnen achterhalen. Er zijn tal van mogelijke oorzaken te bedenken maar het feit dat het lampje regelmatig aan gaat, lijkt dat het géén incident is.

Ik begrijp dat de dealer de storing niet kan ontdekken op het moment dat deze er niet is. In het geheugen is kennelijk óók niets opgeslagen. Ik begrijp dat het verschijnsel zich voordoet bij een koude motor. Wanneer het probleem de komende dagen de kop blijft opsteken, is het misschien 'n idee de auto een nacht bij de dealer achter te laten. Misschien kan men het probleem bij de koudstart wél signaleren zodra het lampje zich meldt.