Naar artikel

Kilometervergoeding

Vraag gesteld door Hans Balen op 30 januari 2017

Sinda dec 2016 is mijn werk verhuisd naar een andere plek mijn werk gever wil 19,1 km vergoeden volgens de anwb planner ,echter als ik daarop kijk komt er 19,8 km uit.
Dit uitgelegd aan mijn werkgever en die beweerd dat ik de actuele verkeers situatie moet weg vinken ,welnu na dat gedaan te hebben komt er nog steed 19,8 km uit .dat is 700 metr verschil maal 2 kom ik op 1,4 km per dag.
Met mij zijn er vele ander collega,s die op dezelfde manier benadeed worden en soms nog wel meer .
Mijn vraag is nu kan ik van u een mail of een brief krijgen met daarin de juiste kilometers die berekend zouden moeten worden.
Ik hoop op een snel antwoord,
Vriendelijke groet,
Hans


Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de af te leggen woon-werk afstand.

Ik denk dat het belangrijk is van uw werkgever te weten wat de de criteria zijn voor het bepalen van de woon-werk afstand. De keuze voor de kortste óf de snelste route. En wanneer beide partijen uitgaan van dezelfde input én routeplanner moet er dezelfde afstand uitrollen. Twee verschillende afstanden zoal in uw geval houdt in dat de uitgangspunten niet overeenkomstig zijn. In denk dat dát als eerste duidelijk moet zijn. En zonder start en aankomstpunt kan ik niet vaststellen of bevestigen of dat de juiste afstand is. Maar het belangrijkste is; waar moeten de woon-werk kilometers op gebaseerd zijn.***

Reactie van Hans Balen:

Bedankt Jos voor je anrwoord,
De woon werk kilometers zijn gebaseerd op adres naar adres tw Spoorstraat 1 2871 TN Schoonhoven naar Tasveld 2 3417 XS Montfoort .
Route planner geeft steeds 19,8 km aan.

Groet
Hans