Naar artikel

Bobine net vervangen en ik heb pas over een week een afspraak om de bougies te vervangen, is het verstandig om nog te rijden?

Vraag gesteld door Lam007 op 7 april 2016

Gisteren aan de kant gestaan toen de bobine het begaf. De ANWB heeft een nieuwe bobine geplaatst en ik kon weer verder. Nu zal de oorzaak liggen aan de versleten bougies en heb ik een afspraak met mijn garage gemaakt om deze te vervangen.

Is het nu nog verstandig om in de tussentijd (6 dagen) met de auto te rijden? Ik ben namelijk bang dat de bougies de nieuwe bobine ook verpest.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of na een nieuwe bobine het bezwaarlijk is om 'n aantal dagen door te rijden voordat de bougies vervangen kunnen worden.

Slechte bougies kunnen inderdaad effect hebben op de levensduur van een bobine. Dat hoeft niet altijd en kan de bobine bij bepaalde merken ook gewoon een wat zwakkere schakel zijn. Ik denk dat de Wegenwacht de nieuwe bougies vanuit een preventieve overweging het verstandig vindt deze te laten vervangen. Die 6 dagen zijn wat mij betreft niet bezwaarlijk en lijkt het mij uitgesloten dat deze bobine dit niet overleeft.