Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Yaris start soms niet

Vraag gesteld door CarelBO op 3 oktober 2018

Mijn Toyota yaris 2012 start soms niet wel branden alle lampjes en alles werkt na even wachten 1 minuut of zo start hij probleemloos dit gebeurt op de meest vreemde ogenblikken soms dagen niet en dan 3 à 4 keer per dag wat kan hier de oorzaak van zijn

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een oorzaak voor het niet starten van uw Toyota Yaris.

De Wegenwacht meldt het volgende omtrent dit probleem:
''Bij exemplaren met een key-less systeem (sleutelloze bediening) kan het zijn dat de auto niet start door een storing in dat systeem. Er brandt dan een geel lampje op het dashboard. Dit is op te lossen door de sleutel of afstandsbediening tegen de startknop te houden, voor herkenning. Als het lampje nu groen wordt, start de auto weer wel''.

Wanneer dit ook overeenkomstig uw auto is weet de dealer wellicht hoe dit duurzaam opgelost kan worden.

 

Reacties

 

A. van Tilburg

Reactie op lege start accu Toyota Yaris Hybrid na een paar dagen stil staan van de auto, Toyota gebeld en het probleem moet nu opgelost zijn. Dus er is aandacht aan besteed.Reactie op lege start accu Toyota Yaris Hybrid na een paar dagen stil staan van de auto, Toyota gebeld en het probleem moet nu opgelost zijn. Dus er is aandacht aan besteed.

N v.d. Heuvel

Auteur - 4 januari 2023

Yaris 2022 start niet na 4 a 5 dagen stilstaan. wij rijden door omstandigheden weinig maar iedere keer "accu leeg" is wel gek..

Jos

ANWB Expert - 9 januari 2023

Iedere willekeurig auto moet na een termijn van een week of twee stilstand gewoon nog kunnen starten, uitgaande van een normaal en gemiddeld gebruik. Dus na 4-5 dagen een lege accu waardoor uw Yaris hybrid niet op ''ready'' wil hoeft u bij een 2022 auto niet te verwachten. In theorie kan het wel zo zijn dat consequent 4-5 dagen stilstand over een lange aaneensluitende periode, en de gemaakte ritjes vervolgens steeds maar enkele kilometers zijn, deze kleine boordaccu op den duur onder een bepaalde accuspanning komt. Dus feitelijk dat de gemaakte ritjes té kort zijn om de accu goed bij te laden en er een bepaalde uitputting van de accu ontstaat. Dan zou er een moment kunnen aanbreken dat de ''START'' knop feitelijk niks meer doet.

Wat mij betreft moet er eerst vastgesteld worden of de accu inderdaad steeds leeg is óf dat er sprake is van een defecte accu. Vermoedelijk is het eerst genoemde van toepassing zoals u ook zelf aangeeft. Dan zou u van uw dealer tóch een passende oplossing mogen verwachten. Er staat immers nergens dat uw auto niet geschikt is voor een dergelijk gebruik. Misschien dat een ander type accu een optie is of een exemplaar met méér capaciteit.