Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

terugreis vanuit Italië maandag overdag

Vraag gesteld door vakantiemiep op 3 augustus 2018

We willen maandag vanuit Milaan naar Den Haag gaan rijden door Zwitserland. Plan is om om 11 uur te gaan rijden. Welke kosten/problemen kom ik onderweg tegen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de terugreis vanuit Italië naar huis.

Calamiteiten zijn natuurlijk vooraf lastig te voorspellen maar het tijdstip van vertrek is zeker gunstig. Na 'n uur of twee rijden zult u vermoedelijk zonder al te veel hindernissen de Gotthard tunnel bereiken. Daar kan best wat vertraging zijn vanwege wegwerkzaamheden vlak daarvoor. Maar niet noemenswaardig om een alternatieve route te nemen. Dan heeft u inmiddels wel in Italië 12,70 aan tol moeten afreken en een Zwitsers tolvignet op de voorruit hebben.

Rond Basel kan het wat drukker zijn maar u blijft de spits voor. Vervolgens is de beste route via het Franse Mulhouse richting Colmar en vervolgens Metz. Vergeet in Luxemburg niet even te profiteren van de lage brandstofprijzen! En uiteindelijk via Brussel en Antwerpen bent u alweer bijna thuis.

U mist gelukkig zo'n beetje het drukste weekend door op maandag te vertrekken. Ik heb geen voorspellende gaven maar de voortekenen zijn zeker gunstig. Het is alleen wat drukker met vrachtverkeer dat na het weekend weer mag rijden. Let wel op uw snelheid. In Zwitserland zijn nogal wat camera's en variatie in de toegestane maximum snelheid.