Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Powershift Volvo V60

Vraag gesteld door wmeinen op 31 maart 2017

De powershift van mijn Volvo V60 hapert tijdens het optrekken. Volvo gaat nu op hun kosten de gehele versnellingsbak vervangen. Op het forum zie ik meer problemen met een powershift, maar dan in relatie tot Ford. Hie is jullie ervaring met de powershift versnellingsbak? Kan ik op den duur na vervanging weer problemen verwachten. M.a.w., kan ik maar beter zo snel mogelijk mijn auto verkopen na de reparatie door Volvo?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Powershift automatische transmissie van Volvo.

Deze van Ford afkomstige automaat heeft inderdaad géén probleemloze reputatie. Misschien dat daarom ook de nieuwe generatie Ford Fiesta weer een conventionele automaat heeft met koppelomvormer.

Van eerder gemelde vooral Ford gerelateerde klachten over deze automaat zijn de problemen ná ingreep niet altijd verdwenen. Soms kwamen klachten weer terug. Ik zou graag de uitspraak willen doen dat de nieuwe automaat een gemodificeerd exemplaar is en de problemen definitief verleden tijd zullen zijn. Ik kan daar echter nergens een bevestiging van vinden. U zou wel concreet aan de dealer kunnen vragen wat er aan de nieuwe automaat wezenlijk anders is, waardoor dit een duurzame oplossing is. Het lijkt mij ook de taak van de dealer uw ongerustheid weg te nemen wanneer dat technisch ook valt te onderbouwen. Misschien moet u daar nog eens specifiek naar vragen.

Het is niet zo dat wanneer de nieuwe automaat óók problemen gaat geven u nergens meer recht op heeft. Ook van deze automaat mag u verwachten dat deze deugdelijk functioneert. U zou deze ingreep dus best het voordeel van de twijfel kunnen geven. Ik ben daarom van mening dat uw argwaan omtrent deze automaat begrijpelijk is maar inruil of verkoop geen noodsprong voor u moet zijn. Uw consumentenrecht komt met een nieuwe automaat niet ineens te vervallen.