Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koelvloeistof

Vraag gesteld door Lindavanp op 28 februari 2016

Vorige week heeft iemand een goedbedoelde poging gedaan tot het verwisselen van mijn koplamp, en om daarbij te komen heeft hij het koelvloeistofreservoir losgehaald. Daarbij is er best veel koelvloeistof gelekt. Ik heb dit van de week bij willen vullen met koelvloeistof van de gamma, maar bij het opendraaien van het reservoir viel me op dat hetgeen erin zat roze was, en hetgeen ik gekocht had was blauw.

Ik heb eigenlijk weinig tot geen verstand van auto's, maar ik zou me zo voor kunnen stellen dat het misschien niet handig is om dit te mengen. Ik heb diverse fora al bezocht, maar ik krijg helaas niet echt een duidelijk antwoord. Wat kan ik het beste doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u roze koelvloeistof óók met blauwe koelvloeistof mag aanvullen.

De aangeschafte blauwe koelvloeistof doet vermoeden dat dit G11 koelvloeistof is. De rode/roze koelvloeistof in het expansietankje is van het type G12+ en beschikt weer over andere additieven waardoor ik vermengen met G11 wil afraden. Ik wil u adviseren om bij de dealer of auto onderdelenleverancier een specifiek voor uw auto voorgeschreven flesje koelvloeistof aan te schaffen.