Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies m.b.t de aanschaf van een accu/startbooster/jumpstarter...!?

Vraag gesteld door Frank3399 op 15 mei 2018

Hallo mensen,

Ik ben in het bezit van een Toyota Avensis 2.0 Station wagon type 2.0 D-4D. (model 2005) En waar op dit moment een Varta Silver Dynamic accu, type E44 van 77 Ah in zit.
Ik van plan om mij een accu/start booster – jumpstarter aan te gaan schaffen. Dit omdat ik het al een paar keer heb meegemaakt dat ik omdat ik gewoon een deur niet goed op slot heb gedaan en ik gebruik mijn auto een paar dagen niet dat deze dan deze mijn accu heeft leeg getrokken door o.a. de binnenverlichting die aan blijft.
Mijn vraag is dan ook waar moet ik bij een aanschaf op letten en zijn er mensen die mij een (gefundeerd) advies kunnen geven.

Met een vriendelijke groet, Frank.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt advies voor de aanschaf van een jumpstarter of startbooster.

Ik ken geen test waar ik u naar kan verwijzen maar het betreft in uw geval particulier en hopelijk incidenteel gebruik. De jumpstarter kan dus een relatief simpele zijn en hoeft geen professioneel apparaat te zijn.

Ik adviseer wel te gaan voor een booster met tenminste 900 A piekspanning vanwege toch wel de redelijk krachtige diesel die rondgeslingerd moet worden. Dan volstaat naar mijn mening elk apparaat wel. Maar een aanvullend advies van andere lezers is natuurlijk altijd welkom.***

Reactie van Frank3399:

Hallo Jos van der Drift,

In elk geval alvast bedankt voor het beantwoorden van deze vraag. En inderdaad is deze voor puur particulier en inderdaad hopelijk incidenteel gebruik.

En hou ik mij ook zeker aanbevolen voor reacties van andere lezers met mogelijke ervaringen van ook bepaalde modellen.

Met een vriendelijke groet,
Frank.