Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf bifuel auto

Vraag gesteld door Astrid2005 op 15 augustus 2016

Ik overweeg om een chevrolet spark bifuel aan te schaffen. Ik vroeg mij af of auto's die meer dan 120.000 kilometer gelopen hebben verstandig zijn om aan te schaffen. De auto is bedoelt om per week een afstand van rond de 280 kilometer af te leggen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt een Chevrolet Spark Bifuel aan te schaffen.

Vermoedelijk komt uw jaarkilometrage ergens rond de 12.000 km uit. Op papier zou u op een lagere kilometerprijs moeten kunnen komen dan bij een vergelijkbare benzine auto. Dan moet technisch alles wel meezitten. U moet per definitie rekening houden met hogere onderhoudskosten dan op benzine. Het is bekend dat bougies frequenter vervangen moeten worden en kleppen vaker bijgesteld. Bij hogere kilometrages is een kostbare noodzakelijke cilinderkoprevisie ook niet uitzonderlijk.

Wat dat betreft gaat u vanaf deze kilometerstand wel wat meer de risicovolle jaren tegemoet. Daarbij komt ook dat dit relatief lichte motortje bij het gebruik op LPG behoorlijk moet inleveren op motorische prestaties en dus nogal op z'n tenen moet lopen. Het is dus zeker het overwegen waard of LPG dan wel een verstandige keuze is wanneer er technisch meer kans op is op hogere onderhoudskosten. Zeker vanaf deze kilometrage.