Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

toyota auris 1.6 mmt (halfautomaat)

Vraag gesteld door GJK. op 14 september 2015

Mijn vraag wat is het euvel van deze half automaat?Mijn vraag is ik ben in het bezit van deze type auto en ik heb een grote beurt laten uitvoeren en het probleem is dat bij stilstand de auto schokkerig wegrijd en bij in-uitparkeren.De Toyota dealer heeft de automaatbak gereset maar het is iets minder geworden maar het schokeffect blijft in het begin had ik hier geen last van.Kan dit probleem opgelost worden en wat is hier de bijdrage van de dealer?Ik ben trouwens de 2e eigenaar.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De automaat van uw Auris heeft volgens u een nogal schokkerig gedrag bij het in en uit parkeren.

Ik herken deze klacht niet en u geeft zelf ook aan dit in het verleden niet gemerkt te hebben. Deze gerobotiseerde automaten zijn misschien niet het meest verfijnd maar dit schokkerige verschijnsel is wat mij betreft geen producteigenschap. Wellicht moet er tóch meer plaatsvinden dan alleen een software reset.

U geeft aan tweede eigenaar te zijn maar niet sinds wanneer en waar u de auto heeft gekocht. Wanneer u aanspraak zou willen maken op coulance, moet u formeel aankloppen bij de partij die u de auto heeft geleverd. Op basis van de uit te voeren werkzaamheden zou u met de leverancier kunnen overleggen in hoeverre coulance redelijk is.

Ik wil nogmaals benadrukken dat het schokkerig gedrag niet typerend is voor deze automaat. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak daarvan is. Het lijkt in dit geval op een probleem die mogelijk bij de koppeling gezocht zou moet worden.