Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oorzaak slippende koppeling DSG automaat VW Golf

Vraag gesteld door Maros op 1 november 2015

Golf 1,4 TSI van januari 2014, nu 15700 km gereden. Voor garantie reeds (vlgs.dealer) 2x koppeling vervangen. Eerste keer na ca. 7200 km, tweede keer bij kmstand 12170. Maar sinds kilometer 15440 komt geluid van slippende koppeling weer terug. Betekent voor derde keer vervangen. Maar ik heb er nu geen vertrouwen meer in.

Alles gaat tot dusver onder garantie, maar wat als de twee jaar om zijn? Slippen doet zich voor vanuit stilstand optrekken en alleen als er eerst een lange rit is gemaakt, bv. van Leidschendam naar Hoek van Holland met veel stop en go verkeer of een rit naar Amersfoort. Ritten in de stad geen probleem. 
|
Enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Snelle slijtage koppeling
De snelle slijtage van de koppeling in een DGS-7-automaat is een bekend verschijnsel. De oorzaak zit volgens een DSG-specialist niet zozeer in de kwaliteit van het frictiemateriaal, maar in de aansturing van de koppeling en versnellingsbak. Het bedrijf DSG Dokter heeft zich gespecialiseerd in oplossingen voor verschillende problemen met deze versnellingsbak, ook in opdracht van VW-dealers en leasemaatschappijen. Ze hebben aangepaste software ontwikkeld, waarmee de levensduur moet worden verlengd.

Koppeling vervangen
De koppeling zal dus onder garantie wederom vervangen moeten worden, daarna is de aangepaste software te installeren. Ook dat zou in verband met fabrieksgarantie via uw dealer moeten verlopen. Ze zullen erkennen dat deze slijtage abnormaal is en met een definitieve oplossing moeten komen.