Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fiat ducato airbag lampje

Vraag gesteld door awolf op 4 april 2018

Ik heb enkele maanden geleden een Fiat Ducato 30 2.3 JTD M H2 uit 2007 gekocht van een particulier. Hiervan brandt het airbag lampje continu. De garage heeft de auto uitgelezen, en kwam tot de conclusie dat de fout in de Airbag Control Module zat. Deze is opgestuurd naar een specialistisch bedrijf voor reparatie. Na onderzoek van dat bedrijf bleek er niets aan de hand te zijn met de airbag module. Desondanks denkt de auto nog steeds dat er iets niet klopt met de airbag. Ik weet niet exact de foutcodes meer, ik dacht dat het in elk geval niet de fout "geen communicatie" was. Wat zou het probleem en een eventuele oplossing kunnen zijn? Naar mijn weten is het de originele airbag module, dit weet ik echter niet zeker.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een brandend airbag lampje bij uw Fiat Ducato.

Uitgaande van een goed werkende module zou mijn aandacht als eerste uit gaan naar de bedrading onder de voorstoelen. Een slechte stekkerverbinding door vaak ook wat korte bedrading is nog weleens de oorzaak voor airbag storingen. Vooral ook omdat stoelen nog weleens versteld worden naar voren of naar achteren. De bedrading wil dan nog weleens dergelijke storingen veroorzaken.

 

Reacties

 

R. Hulsman

Auteur - 26 december 2022

Waar gaat het dan om, de gordel(voorwaarde) of dat er iemand zit op die stoel( voorwaarde )?

Jos

ANWB Expert - 27 december 2022

De betreffende storing hoeft niet per se betrekking te hebben wanneer er iemand op de betreffende stoel zit. Een slechte stekkerverbinding kan óók een storingsmelding opleveren, ongeacht of daar wel of niet iemand zit.