Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ervaringen Autohero

Vraag gesteld door RvTo op 28 september 2018

Ik zal binnenkort een auto moeten kopen. Nu zie ik een aantrekkelijke auto staan bij Autohero. Zij voeren een bepaald verkoopconcept. Zo ver ik kan zien, koop je de auto voor de vaste verkoopprijs en heb je daarna een proefrit van maximaal 2 weken. Hebben jullie ervaringen met dit concept en wat zijn de voetangels waar ik mee rekening moet houden?
https://www.autohero.com/nl/

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of wij ervaring hebben met het genoemde bedrijf.

Wij kennen het bedrijf niet. Na een kort onderzoekje blijkt dat Autohero onderdeel is van WijKopenAutos B.V. Zie ook de voorwaarden die de K.V.K. óók meldt omtrent de ALGEMENE VOORWAARDEN VERKOOP/REPARATIE AUTOHERO.

De volledige voorwaarden voor het binnen 14 dagen mogen terugbrengen kom ik niet echt tegen. Ik lees: ''14 dagen bedenktermijn na ontvangst van uw occasion zonder opgaaf van reden*''. De verklaring van het * kom ik nergens tegen. Ik vraag me dan ook af hoe dat in de praktijk zal gaan wanneer u de auto al op uw naam heeft staan.

Verder zie ik dat het veel importauto's betreft waarvan ik me afvraag of de kilometerhistorie wel gegarandeerd kan worden, zoals dat te wel te checken valt bij een Nederlandse auto. Kentekens worden ook niet vermeld om eventueel de voertuiggegevens te checken bij de RDW. De genoemde garantie van 6 maanden heeft slechts betrekking op de motor en versnellingsbak. Dat lijkt heel wat maar betreft vaak alleen de inwendig draaiende onderdelen die vaak het langst meegaan.

Zoals gezegd zijn concrete negatieve ervaringen bij ons niet bekend maar over WijKopenAutos is niet iedereen enthousiast. Misschien zou u eens kunnen kijken naar de occasion site van de Bovag met volledige Bovag garantie van 6 maanden en ook 14 dagen omruilgarantie waar. Ik denk dat u dan tóch wat meer zekerheid koopt.