Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waar kan ik een review vinden van de VW Touran 170 pk automaat van 2007?

Vraag gesteld door Touran170 op 7 september 2017

Is deze motor tsi niet te licht voor 170 pk,hoe zit met de turbo en compressor

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een review van de VW Touran 1.4 TSI 170 pk DSG.

Op adac.de, de site van onze Duitse zusterclub, staat een uitgebreide test, weliswaar in het Duits, maar van precies de uitvoering van de Touran zoals u omschrijft.

De motor levert veel vermogen en koppel voor een 1.4. Mechanisch en thermisch kan de motor zwaar worden belast. Voorkom een te hoge motorbelasting bij een te laag toerental. Bij een DSG gaat dat altijd goed, die schakelt wel op tijd terug naar het ideale toerental. Maar sommige handgeschakelde exemplaren komen voortijdig aan hun einde door te hoog opgelopen temperatuur en slijtage door te lang (bijna) volgas te blijven rijden bij een te laag toerental. Meestal in combinatie met heuvels, bergen en een caravan aan de haak.

Olieverbruik en problemen met distributiekettingen zijn deze motoren helaas ook niet vreemd. Voor wat betreft de ketting is het belangrijk om te weten of het een exemplaar betreft dat problemen kan krijgen met de ketting (het betrof een aantal auto's, chassisnummers bij VW-dealer /importeur bekend) en zo ja, of er er een modificatie is geweest aan de betreffende auto.