Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe lang gaat een accu mee van een Opel Ampera?

Vraag gesteld door Flipsen1965 op 28 september 2016

Ik wil een 2e hands Opel Ampera kopen van 3,5 jaar oud met 116.000 op de teller. De website van Opel geeft aan dat een nieuwe Ampera op de accu tot 80 km elektrisch kan rijden.

De maximale laadcapaciteit is nu 45 km bij de temperaturen van afgelopen weken. Is dat normaal voor de accu van Opel Ampera? Wat kunnen we komende winter verwachten als het kouder wordt en de capaciteit verder terugloopt?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt naar de levensduur van de hoogspanningsaccu van een Opel Ampera.

Levensduur accu
De levensduur van deze accu's is sterk afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden. Er wordt gesproken over 5 tot 20 jaar Over het algemeen zien we dat hoge temperaturen het meest belastend zijn voor de accu.

Garantie
Op het accupakket zit 8 jaar garantie wat natuurlijk al iets over de te verwachten levensduur zegt. Tevens zijn er mij geen gevallen bekend van vervanging buiten de garantie periode.

Actieradius
De actieradius op een acculading is gerelateerd aan het laatste gebruik en daar dus afhankelijk van. Het geeft dus niet direct een beeld van de kwaliteit van de accu. Rond de 60 km is een reële verwachting en zou bij een rustige rijstijl en een lokale route haalbaar moeten zijn.