Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb ik garantie op een multiriem die in april 2016 is vervangen, inclusief spanner?

Vraag gesteld door MielK op 31 augustus 2016

In april heb ik de airco van mijn Opel Vectra laten controleren. De warmtewisselaar moest vervangen worden. Ik kreeg het advies om ook de multiriem en de spanner ervan te vernieuwen. Dat heb ik gedaan. Op terugweg van vakantie in Frankrijk brak de multiriem door een defecte dynamo. Hierbij werd een groot deel van de bedrading van mijn auto beschadigd. Dat betekende heel veel werk, buiten het vervangen van de dynamo. Ik heb van de ANWB een vervangende auto gekregen en mijn auto is teruggetransporteerd naar Nederland. Heb je eigenlijk nog garantie op de riem of is zoiets puur pech? Uitgaande van het laatste ben ik door de garage prima geholpen, onder meer met een vervangende auto.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u aanspraak kunt maken op garantie nadat de in april vervangen multiriem opnieuw is gebroken.

Formeel heeft u bij een Bovag aangesloten garage 3 maanden garantie op reparaties en onderdelen. Even los van of dit incident nog binnen die termijn heeft plaatsgevonden lijkt het er op dat de defecte dynamo de oorzaak is van de gebroken riem.

Ik weet natuurlijk niet precies wat de diagnose was omtrent de dynamo maar wanneer deze zwaar of zelfs vastloopt gaat een riem het snel begeven. Dan is er dus een externe oorzaak valt dit avontuur helaas onder de noemer van pure pech. Gelukkig dat alles naar tevredenheid is afgehandeld.