Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarde Skoda Fabia in 2020

Vraag gesteld door kunstsof1 op 28 juni 2018

In verband met de eventuele aanschaf andere auto overweeg ik om mijn auto (Skoda Fabia, februari 2014. 50.000 km nu)nog twee jaar te gebruiken. Wat is de vermoedelijke waarde in juli 2020 bij inruil merkdealer. Nu is dat ca. Euro 8000.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt naar de verwachte inruilwaarde van een auto in 2020. Daar kunnen we wel iets over zeggen. De waarde van een auto in de toekomst is echter niet meer dan een verwachting, want de waarde kan fluctueren door een veelvoud aan factoren.

En om een verwachting te kunnen geven moeten moeten we wel weten om welke auto het precies gaat, dus op uitvoeringsniveau. Alleen Skoda Fabia en een bouwjaar is te weinig informatie. Of een auto een diesel of benzinemotor heeft is bijvoorbeeld wel belangrijk.

Graag verneem ik via de reactiemogelijkheid hieronder de gegevens die van invloed zijn op de waarde van een auto: brandstofsoort, motorvariant (inhoud, vermogen), schakeling (handbak, automaat), carrosserie (hatchaback/wagon), BPM bedrag, datum 1e ingebruikname en eventueel het kenteken.