Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volvo V70 t5 motor houd in bij 2500 rpm en bij 3500 rpm.

Vraag gesteld door JackShit op 18 augustus 2016

Auto is drie keer voor een noodloopsituatie bij de garage geweest. Na de vakantie is het weer raak. Vanuit een tijd cruiscontrol even inhalen even een kort schokkend gedrag en een mechanisch geluid in het vooronder en de motor zit in zijn noodloop. Ook na een lange pauze vertrekt de auto in zijn noodloop om tijdens het rijden weer wakker te worden. Twee dagen er na loopt auto als een zonnetje. Derde dag weer inhouden. Reeds vervangen in dit traject zijn de intercooler en mapsensor, turbo, luchtinlaatbuis, 2x een luchtmassameter, turbodrukregelventiel, VVT poelie inlaat en uitlaat, bougieset, met gebruikelijke onderhoud, uitlezen, inlezen en resetten.
Na bezoek garage sluipen de gebruikelijke problemen er weer in. De ene dag rijdt de auto beter dan de andere dag, maar inhouden blijft een costante factor.
De problemen zijn er van er al van vóór een chip tuning ingeslopen en sindsdien is het er niet beter op geworden.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volvo V70 T5 blijft inhouden ondanks het vervangen van vele onderdelen om het probleem op te lossen.

Om welke reden er meer dan 10 onderdelen reeds vervangen zijn, blijkbaar zonder resultaat, is mij niet duidelijk, evenmin wie dit betaald heeft. Ook is niet duidelijk of het probleem er al was voor het chip-tunen.

Er zal eerst duidelijk diagnose gesteld moeten worden alvorens er onderdelen vervangen worden. Mogelijk kan een GMTO diagnosespecialist het werkelijke probleem boven water krijgen.