Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

second opinion

Vraag gesteld door second opinion op 9 oktober 2017

Sinds juli hebben wij een tweedehands auto gekocht met 6 maanden BOVAG. Enkele maanden geleden hebben wij bij de garage waar wij hem hebben gekocht, de uitlaat moeten vervangen, deze hing los terwijl ik op de snelweg reed. De ANWB heeft toen snel geholpen.
Nu horen we bij het opstarten een hoog piep geluid dat naarmate je langer rijdt, verdwijnt. Na wat zoeken denken wij dat dit de V-snaar is die mede de aandrijving bepaald.De auto heeft een APK en nu twijfelen wij of de auto wel daadwerkelijk zo goed is. Kunnen wij een controle door jullie laten doen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft in juli 2017 een gebruikte auto gekocht met 6 maanden BOVAG garantie. Nadat de uitlaat binnen de garantie gebroken is hoort u nu een hoge pieptoon na het starten, vermoedelijk veroorzaakt door de V snaar.

U vraagt of ANWB een keuring kan uitvoeren om de staat van uw auto vast te stellen.

Deze mogelijkheid biedt de ANWB niet meer. Voor een keuring kunt u terecht bij de DEKRA maar ook Vakgarage garages bieden deze dienst aan.

Op dit moment kunt u voor het geluid natuurlijk terug naar de verkoper voor reparatie binnen de garantie.***

Reactie van Jack46:

Velen hechten veel te veel waarde aan een APK . Deze keuring is een momentopname op het gebied van veiligheid . Er zijn veel zaken die niet in orde zijn te bedenken , zonder dat het APK-afkeur betekent. Een aankoopkeuring biedt veel meer zekerheid , maar ook geen 100% garantie. Een slippende riem is simpel te spannen , maar als dat al een tijdje gaande is , beter vervangen. Overigens zegt dit alles niks. De auto kan verder wel prima in orde zijn.