Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remleidingen vervangen?

Vraag gesteld door Humme op 11 mei 2018

Tijdens de apk zijn de remleidingen geknapt. De dealer geeft nu aan dat hij deze kan vervangen maar dat dit dan ruim 600 euro kan gaan kosten en dat is de auto niet meer waard. Is deze prijs correct en kan ik wat doen aan het feit dat het tijdens de apk gebeurd is?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De remleidingen zijn geknapt tijdens de APK schrijft u. Tijdens de keuring wordt de remvertraging gemeten. Je trapt niet snel te hard op het rempedaal. Ik zie geen mogelijkheden om de garage aansprakelijk te stellen. Gelukkig is het mankement tijdens de keuring aan het licht gekomen, en niet tijdens een noodstop.

U vraagt ook naar de kosten, maar daar is zonder enige info over de auto niets zinnigs over te zeggen. Merk, type en bouwjaar kunnen worden vermeld in het reactieveld hieronder, dan kan ik u hopelijk verder helpen.***

Reactie van Humme:

Het gaat om een fiat seicento i. Young uit 2000***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Dank u wel voor de info. Ook van een kleinere auto zijn de kosten van het vervangen van remleidingen hoog. Aan materiaal maar vooral aan arbeidsuren gaan de kosten oplopen. Voor een totale revisie van de remleidingen en slangen zou zomaar 6 tot 8 uur werk mee zijn gemoeid.

De opgave van ruim 600 euro zou heel goed kunnen kloppen.