Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij ingeschakelde dashboardverlichting van Golf Sportsvan dooft de verlichting van toeren- en snelheidsmeter

Vraag gesteld door hmdevink op 11 juni 2016

Geachte heer Van der Grift
Bedankt voor uw reactie . Maar uw antwoord heeft geen betrekking op mijn vraag. Nog een korte herhaling: bij ingeschakelde dashboardverlichting ( stand “auto”) en ingeschakelde motor wordt de dashboardverlichting ( voortaan dbv ) door afnemende omgevingshelderheid verminderd tot zelfs volledig gedoofd. Mijn stelling is: Dit mag alleen voorkomen bij uitgeschakelde verlichting en dient om de chauffeur te attenderen om de dimverlichting in te schakelen. Dit is in mijn Sportsvan Business edition totaal overbodig omdat de verlichtingsstand “ auto “ dit zelf perfect regelt bij ingeschakelde verlichting en ingeschakelde motor. ( ervaring ook bij 2 Golf ’s Plus )
Vraag zijn er meer Sportsvan's die deze overbodige software hebben? Graag ontvang ik uw reactie Vr.gr. Henk M. de Vink sr

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U beschouwt dit als een overbodige softwarematige instelling. Wij zien dat echter niet zo. De variabele dashboard verlichting is niet gericht om de berijder te attenderen op het inschakelen van de dimverlichting maar het instrumentenpaneel onder alle omstandigheden goed afleesbaar te houden. Maar misschien dat andere Sportsvan gebruikers uw mening delen. Dan horen we dat natuurlijk graag!