Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden belgie in zomer

Vraag gesteld door DianaZ op 15 juni 2018

Door omstandigheden heb ik de winterbanden nog in gebruik. Ik ben me bewust van de langere remweg en weet dat het in nederland wel is toegestaan. Wij gaan binnenkort op vakantie in belgie... mag je in belgie in de zomer ook op winterbanden rijden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of winterbanden in de zomer ook toegestaan zijn in België.

De nadelen zijn u duidelijk maar mits voldoende profiel aanwezig van tenminste 1,6 mm, is het rijden op winterbanden bij onze zuiderburen ook gewoon toegestaan.***

Reactie van DianaZ:

Bedankt voor uw reactie. Weet u ook waar ik dit ergens terug kan lezen?***

Reactie van Jos van der Drift:

Bij onze landeninformatie staat het volgende omtrent winterbandn;

Winterbanden

Aangeraden bij winterse omstandigheden - Winterbanden zijn niet verplicht, maar wel aan te raden bij winterse omstandigheden, zeker in bergachtige streken, zoals de Belgische Ardennen en de Belgische Eiffel.

De voorgeschreven minimale profieldiepte voor winterbanden is 1,6 mm, maar een profieldiepte van 4 mm wordt aangeraden.
De ANWB adviseert je winterbanden te gebruiken met een sneeuwvloksymbool. Meer informatie: anwb.nl/winterbanden.

Winterbanden (type M+S) met een snelheidsindex die lager is dan die van de origineel gemonteerde banden, zijn alleen toegestaan van 1 oktober t/m 30 april. In auto's die rijden op dergelijke banden, moet binnen het gezichtsveld van de bestuurder een duidelijk leesbaar vignet worden aangebracht met daarop de maximumsnelheid van deze banden.

Het mag duidelijk zijn dat alles wat niet verboden is ook niet specifiek genoemd wordt. De regels in België melden dus niet dat het verboden is winterbanden in de zomer te gebruiken en is het daarom dus toegestaan.