Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Powershift (semi) automaat wanneer overschakelen op handmatig schakelen

Vraag gesteld door gje op 13 oktober 2018

Beste expert,
Sinds enige tijd rij ik een Volvo V70 2.0T R-edition powershift. Ik heb begrepen dat het een semi-automaat is. Omdat de auto vanuit stilstand af en toe schokkerig optrekt vraag ik mij af op welke wijze de semi automaat het beste gebruikt kan worden. Bv. door vooral handmatig te schakelen. Of heeft het schokkerige gedrag met iets anders te maken? Stationair loopt de auto niet geheel vlekkeloos / motorsteunen? Hoor graag. Met dank en groet G.J. Eikenaar

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft klachten over het soms schokkerige rijgedrag van uw Volvo V70 met Powershift automaat.

Deze automaat is feitelijk een handbediende versnellingsbak met twee natte plaat koppelingen, waarbij de bediening volledig elektronisch wordt aangestuurd en afgeregeld. Het schokkerig optrekken zult u niet kunnen voorkomen door voor de handmatige modus te kiezen. De automaat moet gewoon z'n werk kunnen doen zonder dat de berijder in dit geval een soort noodgreep zou moeten doen.

Er zijn meerder klachten met soortgelijke omschrijvingen. Internet laat er in ieder geval méér zien dan ze slechts als incidenteel te beschouwen. Ik wil u wijzen op deze automaten specialist die daar een verklaring en een passende oplossing voor heeft. Ervaringen kennen wij niet maar het is wellicht de moeite waard uw problemen bij het betreffende bedrijf óf andere specialist kenbaar te maken. Soms bieden specialisten voor veel voorkomde merk en type gerelateerde klachten prima oplossingen.