Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 508

Vraag gesteld door Hendrik Hoogweg op 6 december 2015

Goedemorgen,

Ik overweeg een Peugeot 508 SW 1.6 aan te schaffen. De THP 1.6 motor van de auto is negatief in het nieuws geweest. Kunt u mij daar meer over vertellen, met name welke klachten het betreft, of het de motoren uit bepaalde jaargangen betreft en hoe de klachten zijn opgelost.

Met vriendelijk groet,

Hendrik Hoogweg.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Peugeot Nederland verklaart op haar site dat de problemen met de distributieketting van 1.6 THP-motoren zijn opgelost: "In de media wordt gesproken van bijgeluiden, het branden van controlelampjes en een gebrek aan vermogen. Voor zover er inderdaad sprake is geweest van deze problemen, zijn deze inmiddels opgelost. Sinds de THP-motor in 2007 leverbaar werd, is het productieproces op diverse punten geoptimaliseerd. Deze motor voldoet nu aan de strengste eisen voor wat betreft de kwaliteit en de betrouwbaarheid, voor zowel de huidige als de toekomstige modellen" aldus Peugeot.

De problemen met de ketting (veroorzaakt door de kettingspanner) zouden volgens Peugeot vanaf modeljaar 2013 zijn opgelost. Belangrijk bij aanschaf van een gebruikt exemplaar is om te weten of de gemodificeerde kettingspanner ook is gemonteerd.