Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

opel astra probleem

Vraag gesteld door Marcel Baars op 10 juni 2015

Hallo,

Ik heb sinds kort een opel astra h 1.9 CDTi diesel uit 2008.
De pas aangekochte auto geeft een af en toe klacht.
het kan een week goed gaan maar ook een week bijna iedere rit naar voren komen.
Die is als volgt. Tijdens het rijden komt de auto op noodloop (volgens de dealer).
Maar als de auto op noodloop komt maakt de auto een raar geluid een soort brommend niet constant geluid het klinkt alsof iets wat rond moet zijn niet rond is.
maar als ik de auto uit en weer aan zet is het even weg. Ik ben is gaan luisteren waar het vandaan kwam en het kwam niet van onder de motorkap. Maar vanaf de onderkant van de auto. Alleen wanneer het geluid niet hoorbaar is is als ik stil sta en mijn koppeling helemaal heb ingedrukt. Dus als ik de auto laat rollen en mn koppeling heb ingedrukt is het nog wel te horen.
Echter als ik aanrij word het geluid harder maar niet sneller zoals ik het geluid omschreef als iets rond wat niet meer rond is. Als dit gebeurt verbruikt de auto in stilstand net zoveel als dat ik op de snelweg 120 rijd.
Mijn garantie verloopt 1 juli dus ik wil dit om problemen te voorkomen gerepareerd hebben voor die tijd. Het blijft lastig. Ik ben nu al 2x bij de dealer teruggegaan maar bij bijde gevallen is de klacht niet naar voren gekomen.
Heeft iemand hier ervaring mee. Of een vermoeden wat het kan zijn zodat ik dit kan voorleggen bij de dealer.

Hopende dat iemand een antwoord heeft..
met vriendelijke groet
Marcel Baars

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Gezien het feit dat de motor uit en aanzetten het probleen (tijdelijk) oplost wijst in de richting van een elektronisch probleem. Bij de Wegenwacht was een probleem bekend dat hier wel eens van toepassing kan zijn. 

 In de stekkers van de centrale computer kan water doordringen, met name als de motorruimte met een stoomcleaner of hogedrukreiniger wordt schoongespoten. Daardoor ontstaat roest en een keur aan elektrische storingen.

Aangezien u de auto recent gekocht heeft is de kans groot dat de motorruimte schoongespoten is.***

Reactie van Marcel Baars:

Hallo,

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb de auto al 2 keer uit laten lezen maar bij beide gevallen gaf de auto geen storing.
De storing zou dan volgens mij wel naar voren moeten komen bij het uitlezen?
Nieuwe updaten van de storing is dat het geluid blijft aanhouden ook als ik in stilstand mn koppeling volledig ingedrukt heb.
en ik zie dat mn toerenteller mee op en neer gaat met het geluid.
Maar het geluid is wel even weg als ik de auto uit en aan zet.
maar dit is meestal niet voor een lange tijd.
Enige andere ideeën?

Met vriendelijke groet
Marcel Baars***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Het idee dat alles is uit te lezen klopt niet. Veel storingen zijn niet uit te lezen als ze er niet in zitten. De stekkers zullen moeten worden los genomen en gereinigd. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert zult u, als de storing er in zit, naar de dicht bijzijnde garage (dealer) kunnen rijden om hem op dat moment uit te lezen. De kans is groot dat er wel een foutcode komt als de storing er in zit. Ander zou u voor de garantie verlopen is een afspraak kunnen maken bij een diesel specialist, bijvoorbeeld Buchli in Harderwijk. www.buchli.nl