Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

is er iets te doen aan de geringe accucapaciteit van mijn HONDA CRV 2,4 lit uit 2010?

Vraag gesteld door jobu op 11 januari 2017

Het is ons nu overkomen dat de accu leeg is geraakt nadat abusievelijk de verlichting niet is uitgezet bij het parkeren. na 2 uur is de accu finaal leeg. Zelfs de deuren konden niet geopend worden. Accu is niet aan vervanging toe. De dealer onderkent de geringe accucapaciteit en geeft aan dat de accu niet geschikt is om zelfs maar 15 minuten lang voldoende verlichtingsstroom te leveren. De fabrikant gaat ervan uit dat de dynamo vooral in staat moet zijn de elektriciteit te leveren. Maar dan moet wel de motor aan staan! Als je met pech in het donker langs de weg staat wil ik zichtbaar zijn en de lampen laten branden, ook als de motor dus niet draait. Op welke wijze kan de auto voorzien worden van meer accucapaciteit?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Na 2 uur parkeren met de hoofdverlichting aan was uw accu leeg, u vraagt of er iets aan de capaciteit van de accu gedaan kan worden.

Zoals uw dealer al heeft aangegeven is het niet mogelijk een auto langdurig met de hoofdverlichting aan te parkeren. Bij pech in het donker is het verstandig om de alarmlichten aan te zetten en dus niet de hoofdverlichting. Als u langdurig wilt parkeren met licht aan zult u moeten kiezen voor het parkeerlicht (stadslicht).

Om de capaciteit van de accu te verhogen zou u een accu kunnen kiezen met een zo hoog mogelijk aantal Ah die nog past op de plaats van de accu. Bij het parkeren met de hoofdverlichting aan zal dit echter een minimale verlenging van de brandduur opleveren.
***

Reactie van ml de haas:

Verder valt te overwegen een (dim)lichtalarm te monteren. Dat geeft een geluidssignaal als de motor uitgezet wordt en de koplampen nog branden.