Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

gebruikte VW Caddy combi met 1.4 tsi motor

Vraag gesteld door Stella Visser op 5 oktober 2018

Ik rijd op dit moment een VW Touran uit 2009. Na plm. 31.000km moest er een nieuwe motor is (TSI 1.4 met DSG automaat). Vorig jaar moest de versnellingsbak worden vervangen na plm. 110.000km.I.v.m. min handicap ben ik nu op zoek naar een andere auto en denk daarbij aan de VW Caddy Combi met 1.4 TSI 125 pk motor en automaat. In deze auto kan ik in de toekomst eventueel een vaste scootmobiel mee vervoeren. Kunt U mij zeggen of dit een verantwoorde keus is, gezien alle op internet rondgaande verhalen over de TSI motor en de DSG versnellingsbak en mijn eigen ervaring. Vanaf welk jaar is deze motor met DSG bak betrouwbaar? Stel dat ik een nieuwe Cady koop, zijn hierbij dan de mankementen opgelost? En wat is eventueel een alternatief voor mij rekeninghoudend met het vervoer van een scootmobiel en een automatische versnellingsbak?
Graag hoor ik van U.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Nieuwe Caddy een verstandige koop is na de toch teleurstellende ervaring met uw VW Touran.

Deze teleurstellende avonturen passen wel in het tijdsbeeld van deze generatie VW's. De TSI motoren en DSG automaten waren zeker niet vlekkeloos in die tijd maar inmiddels heeft het VAG concern dit wel definitief achter zich gelaten. De Caddy is wat mij betreft daarom tóch een verantwoorde koop.

Op zich zijn er niet heel veel alternatieven wanneer het de personen versie betreft. De Opel Combo Tour en de Mercedes Citan Tourer zijn de enige tegenkandidaten in dit segment mét automaat.