Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

doseerlicht

Vraag gesteld door rushpower op 12 juli 2018

Ik sta bij een doseerlicht naar de snelweg. Onderbord "1 auto bij groen". Er staat 1 auto voor me. Licht gaat op groen, auto rijdt door, dus ik sta vooraan. Licht blijft op groen en gaat niet meer op rood. Na minstens 15 seconden wachten rijd ik toch maar door. Ik rijd door groen bij mijn weten. Geeft dit "problemen"? En wat zou het geval zijn als ik na "lang wachten" toch door rood zou rijden? Ik verwacht dan in ieder geval een boete, maar je mag toch ook verwachten dat licht niet zo lang groen is? Ik zag de auto voor mij niet eens meer!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw vraag over het doseerlicht bij de oprit van een snelweg heb ik voorgelegd aan ANWB verkeersdeskundige Ton Hendriks: "Het is vreemd. Ik snap niet dat dit kan gebeuren. Ik begrijp ook de twijfel om zo maar door te rijden, want er staan altijd camera’s bij."

Ton neemt contact op met de verkeerslichtendeskundige van Rijkswaterstaat. We komen er in dit topic op terug.***

Reactie van Monique Kruse:

in vervolg op onze vorige reactie:

Rijkswaterstaat vindt dit ook een vreemd iets. Er kan iets mis zijn met de detectie. Ze willen graag weten om welk licht het gaat. Kunt u dat ons nog even laten weten? Dank voor uw moeite.***

Reactie van rushpower:

Beste Monique,
Een late reactie van mij nog, maar beter laat dan nooit :-)
Het betreft het doseerlicht vanaf de Papendorpseweg (ter hoogte van Unit4/Bol.com richting A12 (o.a. Den Haag) en A2 (o.a. Den Bosch). De lichten staan in een bocht en de linkerbaan leidt naar de A12 (na eerst een lange "samenvoegstrook" en de rechterbaan naar de A2. Hopelijk is het hiermee duidelijk.
Met vriendelijke groeten***

Reactie van Monique Kruse:

Dank u wel.
We gaan het uitzoeken.
U hoort nog van ons.