Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag ik een grijs kenteken voeren tijdens het ombouwen bestelbus

Vraag gesteld door Rpoot op 28 januari 2017

Ik wil een bestelbus kopen en deze ombouwen tot camper. Deze bus heeft een grijs kenteken wanneer ik deze koop. Voor dat ik de bus als camper kan laten keuren moet deze eerst omgebouwd worden zodat deze aan de eisen van de RDW voldoet. Ik verwacht hier enkele weken tot maanden mee bezig te zijn.

- (Voor hoe lang) is het toegestaan om een grijs kenteken op de bus te hebben tijdens het ombouwen?
- Als dit toegestaan is, is het toegestaan om met de bus op de openbare weg te rijden van garage naar vriend en ombouw plaats etc. met het grijze kenteken?

Het zou mooi zijn als ik na het ombouwen de bus direct van grijs naar geel- camper- kan laten keuren. Zodat ik meteen het motorrijtuigenbelasting tarief voor de camper betaal.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of u een grijs kenteken mag voeren tijdens het ombouwen van een bestelauto tot kampeerauto.

Zowel de belastingdienst als de RDW stelt eisen aan een bestelauto.

Zolang uw bestelauto dus nog voldoet aan zowel de eisen van de RDW als de belastingdienst mag u hiermee blijven rijden. Zodra er verandering zijn aangebracht waardoor de auto niet meer aan de eisen van een bestelauto voldoet mag dit dus niet meer.***

Reactie van Rpoot:

Zolang mijn bestelauto nog voldoet aan zowel de eisen van de RDW mag ik hiermee blijven rijden, ook al ben ik geen zzp'er / ondernemer?