Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Jurisprudentie over aanvechten naheffingsaanslag voor niet betaalde parkeerbelasting

Vraag gesteld door B.P-R op 9 maart 2018

Heeft het zin om in beroep te gaan bij de rechtbank tegen een opgelegde naheffingsaanslag van de gemeente? Ik had mijn auto 2 minuten later digitaal aangemeld dan het tijdstip van de parkeerboete. Na terugkomst bij de auto vond ik een bon onder de ruitenwisser. Ik heb bezwaar aangetekend bij de gemeente. Gemeente geeft aan: Aangezien de constatering door de parkeercontroleur 2 minuten eerder is gedaan, blijft de naheffingsaanslag gehandhaafd. Ik vind dit onrechtvaardig aangezien ik netjes betaald heb. Nu wil ik hiertegen in beroep gaan bij de rechtbank en vroeg ik me af of ik een goede kans van slagen heb.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een naheffingsaanslag gehad omdat u 2 minuten later digitaal aangemeld stond dan het tijdstip van de parkeerboete. U vraagt zich af of het zin heeft om hierover in beroep te gaan bij de rechtbank.

In verschillende gemeenten wordt gebruik gemaakt van ‘pardontijd’ van ongeveer vijf minuten. Echter, in feite mag u onmiddelijk bekeurd worden. Indien u kunt bewijzen dat u bijvoorbeeld vanwege een technisch mankement niet tijdig hebt kunnen aanmelden/betalen dan kunt u wel in beroep gaan. Indien dat niet het geval is zal de kans op slagen erg klein zijn.