Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dynamo Fiat Ducato stuk ná vervangen distributieriem en waterpomp

Vraag gesteld door Dynamo Fiat Ducato op 10 augustus 2016

We hebben een Adria camper van 2011 met een Fiat Ducato (2.3 multijet). We hebben de auto elk jaar een onderhoudsbeurt laten geven. Dit voorjaar is naast de grote beurt ook de distributieriem en waterpomp vervangen. Omdat er tijdens onze trip naar Spanje af en toe rook uit de uitlaat kwam zijn we na terugkomst bij onze garage geweest. De oorzaak bleek te liggen in een door water aangetaste stekker hetgeen is verholpen. De monteur constateerde tevens dat het stationair lopen niet goed was en hij zag ook dat het acculampje soms heel zwak brandde (had ik nog nooit gezien) Ze hebben dit onderzocht en kwamen tot de conclusie dat de dynamo stuk zou zijn en dat deze vervangen moest worden. Dit brengt weer behoorlijk wat kosten met zich mee. Ik vraag mij af hoe dit kan en of het vervangen van de distributieriem etc hier iets mee te maken zou kunnen hebben. Ik vind het namelijk wel opvallend dat we dit nu opeens weer hebben terwijl we voordien nooit problemen hadden.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

na 5 jaar werkt de dynamo van uw Fiat Ducato niet goed en u vraagt of er een verband kan zijn met het vervangen van de distributieset en waterpomp.

U schrijft dat u een probleem had met een slecht contact in een stekkerverbinding als oorzaak. Het opgloeien van het dynamolampje kan ook goed een slecht contact op de stekker van de dynamo zijn.

Ik zie geen verband tussen het vervangen van de distributieset en het opgloeien van het dynamolampje.