Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Centrale portiervergrendeling is van slag van Honda Civic VIII 2006

Vraag gesteld door Bart Lips op 16 december 2017

Openen en sluiten van portieren en a.klep gaat goed. Als ik uit de auto stap en het portier sluit geven de raw-ers het sluitsignaal, maar er wordt dan geen enkel slot vergrendeld. Ik kan dan met de ab sluiten en dan wordt er alleen vergrendeld, zonder optisch signaal.
Al langere tijd hoor ik af en toe een vergrendelingsgeluid van een van de of beide achterportieren. Soms direct achter elkaar en soms 1 of 2 keer. Het kan ook wekenlang of nog langer wegblijven.
Laatst was de accu zo goed als leeg. Na opladen geen probleem meer. Weet niet of dit er wellicht iets mee te maken kan hebben.
Wat zou hier aan de hand zijn??

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een niet goed werkende centrale deurvergrendeling van uw Honda Civic.

Opmerkelijk dat na het opladen van de accu het probleem opgelost was/is. Dat is toch een belangrijke aanwijzing. Allerhande elektronische problemen kunnen simpel worden veroorzaakt door een losgetrilde accuklem. Schoonmaken en goed vast zetten is feitelijk de oplossing.

Omdat het zo nu en dan voorkomt en niet permanent, lijkt het op een slecht contact. In combinatie met de opmerking over het laden van de accu, zijn de accuklemmen wat mij betreft de eerste aandachtspunten.