Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB koerslijst

Vraag gesteld door Hberg op 4 oktober 2017

De koerslijst is natuurlijk een richtprijs. Echter de garage geeft aan dat de ANWB nogal een grote afwijking heeft van de zg autotelexwaarde (AutotelexPro). In mijn geval een auto van tien jaar die in koerslijst op € 8200 wordt geschat en in de autotelexwaarde op € 4500. Is de koerslijst nog wel zinvol bij zo'n grote afwijking?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

Ook de Autotelexwaarde is natuurlijk een richtprijs of een indicatie, van wat de handel de auto waard vind. De uitgangspunten van de ANWB Bovag Koerslijst zijn iets anders, maar zo'n groot verschil zou inderdaad niet moeten kunnen bestaan.
Wellicht dat er iets mis gaat of dat er een andere logische verklaring is. Maar zonder nadere gegevens (kenteken, kilometerstand, uitvoering) van de betreffende auto kunnen we dat niet achterhalen.

 


***

 

 

 

Reactie van Hberg:
Geachte heer Neeteson
Het betreft een Ford Galaxy Trend van december 2006, 136000 km, die in ANWB koerslijst, inclusief opties, op nieuwprijs afgerond 37000 euro wordt gezet door zowel ANWB als Autotelex. Inruil autobedrijf bij ANWB 8150 euro (op basis in te vullen opties) en Autotelex 4744 Euro.

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Menno Neeteson:
Ik heb er naar gekeken, ik denk dat de koerslijst inderdaad niet meer het juiste (up to date) beeld van deze auto geeft, dat gaan we z.s.m. aanpassen. Na wat controles en prijsverzameling (gerealiseerde veilingprijzen, internet vraagprijzen, veiling biedingen, gerealiseerde verkoopprijzen) denk ik dat een juiste inkooprichtprijs ca. 6.800 is.

De Autotelexprijs die u noemt achten wij onrealistisch laag, uitgaande van een auto met niet meer dan normale gebruikssporen en in goede technische conditie en staat van onderhoud. Voor de goede orde, onze prijzen hebben betrekking op het nieuwe type Galaxy dat vanaf de 2e helft van 2006 geleverd is. Een eventueel uitloopmodel van het oudere type is beduidend minder waard.

 


***

 

 

 

Reactie van Hberg:
Mooi, helder. Het is het nieuwe model van dec. 2016. Wellicht dat in Autotelex onvoldoende rekening (kan) wordt gehouden met gereden kilometers. In de prijsverzameling van Autotelex zijn alleen auto's beschikbaar met ruim meer dan 200.000 km op de teller. Dit model Galaxy met slechts 135000 km is bijna niet te vinden.

In ieder geval een update van de koerslijst. Ik denk dat 7000-7500 een reële prijs kan zijn, inclusief opties ( is bij andere garage geboden).
Bedankt voor de moeite in ieder geval!