Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Olieverbruik Peugeot 207CC

Vraag gesteld door Meij2195 op 31 januari 2017

Dag we hebben deze auto gekocht tweedehands maar deze verbruikt per 1500km ongeveer een liter olie. mij lijkt dit niet normaal en ik ben benieuwd waar dit aan zou kunnen liggen. het is een 1.6 THP 16V 150 PK motor.
het lijkt erop dat dit vaker voorkomt bij deze motor maar ik krijg niet echt een eenduidig advies wat hieraan te doen is?

Heeft u hier een advies voor?

met vriendelijke groet

Kok van der Meij

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het olieverbruik van uw Peugeot 207cc.

Dit verbruik is wel buitensporig hoog en past wel binnen het plaatje van thp gerelateerde problemen zoals distributie kettingen, spanners en inwendige motorvervuiling. Olie verbruik is dit motortype ook niet helemaal vreemd.

Ik weet niet waar en wanneer u deze 207 gekocht heeft en in hoeverre garantie ook aan de orde is. Maar dit huidige verbruik zal er in ieder geval niet beter op worden.

De te nemen actie is zonder onderzoek lastig vast te stellen maar Peugeot dealers voeren met enige regelmaat noodzakelijke reparaties uit aan de distributie en inwendige reiniging van de motor. Ook software updates van het motormanagement worden bij dat soort werkzaamheden meegenomen. Maar voor een onlangs aangeschafte auto is dit verbruik wat mij betreft onacceptabel maar hangt het van de verkoper af wat u kunt ondernemen. Raadpleeg in ieder geval het stappenplan Klachten na Aankoop.