Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kia Ceed terugkomend schurend geluid bij remmen

Vraag gesteld door Kia ceed! op 1 november 2018

Wij hebben een maand een Kia ceed gekocht bouwjaar 2012 hij maakte een schurend geluid bij het licht bij remmen garage heeft hierop alle remblokken schoongemaakt en het geluid is een week weggeweest maar nu maakt hij weer dat schurend geluid bij het remmen. Wet zou dit kunnen zijn toch een remklauw bv vriendelijke groet fam harteveld

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat een mogelijke oorzaak is voor een schurend bijgeluid bij het remmen.

Dit bijgeluid zal ongetwijfeld geen gevolgen hebben voor de remvertraging en is de veiligheid niet in het geding. De oorzaak moet wat mij betreft gezocht worden in de remblokken óf remschijven of een combinatie van die twee. Misschien dat de auto gedurende de verkoopperiode een poosje heeft stilgestaan. De remvoering van de blokken of de remschijven kunnen dan oppervlakkig wat aangetast zijn met een bijkomend wrijvingsgeluid bij het remmen.

De garage heeft tijdelijk het geluid weg weten te krijgen. Men weet in ieder geval wél waar vandaan dit afkomstig is. U zou nog kunnen overwegen met de garage af te spreken het nog even aan te kijken. Het zou kunnen dat gedurende het gebruik door gebruikersslijtage het probleem zich vanzelf oplost. Maar wanneer het bijgeluid bijvoorbeeld binnen één maand nog altijd zich regelmatig laat horen mag u gerust een definitieve oplossing verwachten. Ik vermoed dat een nieuw setje remblokken wel een positief resultaat gaat geven.