Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Duurzaamheid Ford Focus C-Max

Vraag gesteld door scholten77 op 16 september 2018

Na een zeer goede ervaring met een ford focus (tot 295.000 mee door kunnen rijden) en een zeer slechte ervaring met een ford focus c-max (na 160.000 motor defect) heb ik toch weer een ford focus c-max op het oog (futura 1.6 16v, ca. €5.500, 2007, 153.000km).

Vanwege de eerdere ervaring ben ik voorzichtig, maar misschien heb ik gewoon een keer pech gehad. Ik hoop dat u mij wat informatie te geven om mij te helpen een keuze te maken.

Kunt u mij iets vertellen over de duurzaamheid van de C-max (futura 1.6 16v)? Hoeveel kilometers of jaren zou ik normaal gesproken ongeveer mogen verwachten te halen met een C-max van dit type en prijs?

Alvast dank en met vriendelijke groet!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de duurzaamheid van een Ford Focus C-Max.

Hoe lang dit bewuste exemplaar mee gaat durf ik u zo niet te zeggen. Maar een kilometrage van tenminste 250.000 km is wel een realistisch uitgangspunt. En de gemiddelde levensduur van een auto staat op ongeveer 18 jaar. Wat dat betreft heeft u in theorie nog wel de nodige jaren in het verschiet bij een dergelijke aanschaf.

Maar uw eerdere ervaringen laten meteen ook zien dat je de klok er niet op gelijk kunt zetten. Een occasion kent ook een verleden zoals het onderhoud, het gebruik en rijstijl van de vorige berijder(s). Een belangrijke basis moet wel zijn dat u in een auto stapt in een goede staat en conditie én op een nette manier bereden. Een auto die in alle opzichte een positieve en vertrouwenwekkende indruk achterlaat, bij voorkeur met 6 maanden Bovag garantie als stok achter de deur. En na 11 gebruiksjaren en met meer dan anderhalve ton op de teller kunnen auto's nogal in een wisselende staat verkeren. Het is dus de kunst de friste exemplaren er uit te pikken en te voorkomen dat je de erfenis van (verborgen) gebreken van de vorige berijder er gratis bij krijgt.