Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot Navigatie update

Vraag gesteld door RijdtElectrisch op 26 september 2017

Het betreft een 1e upgrade voor de ingebouwde navigatie van mijn Peugeot 208 bouwjaar oktober 2016.
Voor de 1e kwartaal 2017 update voor geheel Europa moest de motor 1 uur en 3 kwartier stationair blijven draaien om te voorkomen dat de ECO stand wordt ingeschakeld, waarmee wordt voorkomen dat de voortgang van de update wordt afgebroken. Een update heeft dan niet plaatsgevonden en moet geheel opnieuw worden gedaan.Volgens de Peugeot garage is er geen andere manier van updaten mogelijk. De CO2 uitstoot voor de aantallen Peugeot auto's wereldwijd laat zich raden. Dus hier geen sjoemelsoftware maar een andere ernstige belasting van het milieu en de motor. Ik vraag mij af of er wellicht een andere manier van updaten mogelijk is.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kaartupdates van uw Peugeot 208.

Ik kom óók alleen maar tegen dat een update verplicht uitgevoerd moet worden terwijl de motor draait. Vandaar dat dit vaak bij Peugeot in combinatie met een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd en dit dus vaak buiten beeld van de klant plaatsvindt. Het is niet iets waar je ''effe'' op wacht. Bij tussentijdse updates ben je inderdaad je auto een dagdeel kwijt.

Ik ben dus geen praktischer manier tegengekomen voor deze 208. Ik begrijp uw bezwaar om een motor voor slechts een navigatie update noodzakelijkerwijs 1 uur en drie kwartier stationair te laten draaien. De uitstoot onder die omstandigheden is weliswaar erg gering maar past niet in deze tijd van CO2 reductie zoals start/stop om een motor niet nodeloos te laten draaien. Hopelijk komt er een spoedig een makkelijkere procedure.